Havadan Bile Daha Hafif : M2 Çipi ile Macbook Air

Apple şirketinin WWDC 22'de (worldwide developers conference 22 ) tanıtmış olduğu ürünlerden biri de Macbook Air . Tabi yine aynı macbook aynı tas aynı hamam ama apple'ın tek yeniliği bu değil. Yapılan etkinlikte yeni M2 çipini tanıttı. 

Zaten M1 başlı başına bir işlemci katiliydi M2 'de işe girince ortalık baya savaş alanına döndü. İlk entegre edildiği cihaz ise Macbook Air . Tabi bi önceki nesli ile neredeyse aynı ama M2 çipi sayesinde artık daha güçlü ve hafif. İsterseniz Macbook Air'in özelliklerine bakalım;

- 1,24 kg ağırlığa ve 1,13 cm inceliğe sahip bu cihaz ergonomik anlamda rakipsiz.

-gece yarısı,yıldız ışığı,gümüş ve uzay grisi renk seneçleri ile kullanıcıların gözünü kamaştırıyor.

-18 saat pil ömrü , M1 çipten 1,4 kat daha hızlı ve intel işlmecilerden 15 kat daha hızlı olmasıyla mükemmelliğine mükemmellik katıyor.
-13,6 inç liquid retina ekran,1 milyar renk desteği,500 nit parlaklık ve true tone teknolojisi ile ekranı hayatımızdan daha renkli ve geleceğimizden daha parlak.

-klavyenin sağ üst köşesinde bulunan touch id ile gizliliğin önemine bir kez daha vurgu yapılıyor.

-kasa için kullanılan malzemeler %100 geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılması apple'ın geri dönüşüm için verdiği önemi bir kez daha gösteriyor.

-M2 çip, Apple çipin yeni çağını başlatıyor. M1 çipin sunduğu hız ve güç verimliliğini daha ileri bir seviyeye taşıyor. Daha da
güçlü 8 çekirdekli CPU ile daha fazlasını daha hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz. 10 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilen
GPU ile büyüleyici görseller ve animasyonlar oluşturabiliyorsunuz. Yüksek performanslı media engine ile daha fazla sayıda 4K ve 8K ProRes video akışıyla çalışabiliyorsunuz. Ve 18 saate kadar pil ömrüyle tüm gün çalışmaya veya eğlenmeye devam edebiliyorsunuz.

   Kısacası harika bir cihaz,tabi başlangıç fiyatının 26.000₺ olması insanı biraz üzüyor. Yani bana sorarsınız alınır mı bence kullanım alanı böyle daha profesyonel olan bir iş alanı için gerekli ama günlük hayat için zevk meselesi bu. Okuduğunuz için teşekkür ederim lütfen beni desteklemeyi unutmayın.

İnstagram: _k8_g5_arminius_
Twitter:@Abd1_eren

Yorumlar